Napitak pet zvezda

Pretraga sajta

绞股蓝 - Jiao Gu Lan Cha

Dodatak ishrani

Sadržaj: Jiao gu lan (Gynostemma Pentaphyllum 70%, biljka besmrtnosti), E zhu (Kurkuma 30%)

Glavna primena iz ugla kineske tradicionalne medicine:

  • gojaznost
  • visok pritisak
  • povećan holesterol, masnoće u krvi i šećer
  • tromboze, embolije, angina pectoris, efekat antikoagulacija kod bolesti sa povećanim zgrušavanjem krvi
  • lakše depresije ili razdražljivost i povećan nemir (tzv. agitirana depresija)

Iz ugla zapadne medicine:

Po japanskim istraživanjima Gynostemma sadrži puno amino kiseline, vitamine, minerale uključujući kalcium, magnezium, gvoždje, mangan, fosfor i cink. Povećava produkciju limfocita, fagocite i imunoglobulin IgG (ali ne prekomerno!), što u praksi znači da se ovaj napitak može uzimati i kod autoimunih bolesti uspešno i bez strahova. Japanske studije su pokazale važno smanjenje visokog pritiska, holesterola, masnoća i šećera. Napitak deluje kao inhibitor tumornih oboljenja i kancero-sličnih tumora, minimalizuje sporadične posledice onkologijskih terapija i služi prevenciji od čireva, srčanog udara i šloga. Poboljšava redukciju šećera i masnoće, smanjuje LDL "loš" holesterol i povećava HDL "dobar" holesterol, i povrh toga smanjuje taloženje masnoće u krvnim sudovima. Pripada anti-oksidantima i adaptogenima (harmonizatori i anti stres sredstva - smiruju previše uzbudjen nervni sistem ali i stimuliraju deprimiran nervni sistem). To su sve sastojci koji pozitivno deluju na organizam bez negativnih nuspojava, već održavaju ravnotežu hormonskog i imunog sistema. Kurkuma sadrži veoma efikasan enzim Curcumin, koji sada Onkolozi intenzivno istražuju zbog svog visoko selektivnog anti-tumor dejstva, antibiotskog dejstva i anti-oksidantnog dejstva.

Dejstvo iz ugla kineske tradicionalne medicine:

  • hladi vrelinu RE iz želuca i creva
  • izbacuje vrele toksine RE DU
  • razredjuje vlažni šlajm TAN SHI
  • vlaži pluća FEI i pospešuje lučenje telesnih tečnosti JIN YE
  • smiruje i jača mentalni SHEN

Opis iz ugla kineske tradicionalne medicine:

Saponine su biljne Glycoside koje su slične esencijama koje imaju antiinflamatorno dejstvo i jačaju krvne sudove. Njihov efekat je sličan kortikoidima ali u prirodnom obliku! Te saponine-ginsenoide daju Ginsengu (Žen-šen) legendarnu, medicinsku jedinstvenost. Gingseng (Žen-šen) sadrži samo 28 ginseoide. Gynostemma ima 82 i tako je zanimljiva biljka pogotovo za ljude sadašnjosti sa "modernim" tegobama kao što su: gojaznost, visok pritisak, povišen holesterol kao i povišena masnoća, šećer, povećano zgrušavanje krvi (tromboze, embolije, angina pectoris), razne upale, ali i tegobe sa varenjem (upale i tumore želuca, giht), tegobe sa plućima (astma, hron. bronhitis, kašalj sa sekretom), multipla skleroza, kao i pshički stres, sindrom hroničnog umora i depresije. Prednost ove biljke je dupli efekat kako kod psihičkih tako i kod metaboličkih tegoba. Kod mentalnih tegoba ona ima smirujuće dejstvo u slučaju viška (kod stanja "preteranog ispaljivanja snage"), ali i stimulirajuće i jačajuće dejstvo u slučaju manjka (kod stanja umora i statičnosti). U slučaju metabolističkih tegoba tipa gojaznost ili pak anoreksije ova biljka takodje ima harmonizirajući učinak. Kod korpulentnih osoba formira, a obrnuto jača mišićnu masu kod anoreksičnih osoba. Ovaj efekat rado koriste sportisti širom sveta, jer Gynostemma povećava mentalnu snagu i aktivnost, poboljšava izdržljivost i koncentraciju.

Pakovanje: 100gr (sadržaj biljaka u najvećoj mogućoj koncentraciji 1:5 što odgovara u ovom slučaju 500gr instant praha)

Način uzimanja: preporučena dnevna doza je 4gr dva puta dnevno (1gr je jednako 1 mernoj kašičici koja se nalazi u pakovanju) u vremenu od 10:00-18:00. Preparat nema toksično dejstvo i može se koristiti dugotrajno bez opasnost od predoziranja. Preliti prah sa 2dcl. vrele vode, promešati i piti toplo. Za ubrzanje dejstva (npr. kod gojaznost) može se piti češće.

NAPOMENA:

Ovu mešavinu biljaka ne smeju uzimati deca, trudnice, dojilje

Svaki uvoz se testira u Švajcarskoj laboratoriji Phytax na prisustvo teških metala (olovo, arsen, bakar, itd.), bakterije (E. Coli, salmonele, ukupan broj bakterija), budj, plesan i aflatoksine. Dodatno se u Českoj testira na 460 vrsta pesticida (4grupe).

* Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru ili terapeutu.

Vlasnik domena www.begea.rs je Begea d.o.o. - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Begea d.o.o. - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Begea d.o.o. - Beograd.