Napitak nebeske vile

Pretraga sajta

薯蕷 - Shan Yao Cha

Dodatak ishrani

Sadržaj: Shan yao (Dioscoreae oppositae tuber, kineski Yam 90%), Rou gui (Cinnamomi cassiae cortex 10%, kora kineskog cimeta)

Glavna primena iz ugla kineske tradicionalne medicine:

 • ginekološke tegobe: sve menstrualne tegobe (neredovna, nedovoljna ili previše, izostanak, slaba, bolna, PMS)
 • tegobe u klimaksu (noćno znojenje, lupanje srca, nervoza...)
 • sterilitet, pobačaji, rizične trudnoće, gestoze
 • vaginalni sekret upale, mikoze, infekcije
 • ciste i fibroze grudi i jajnika, endometrioza, stanja posle ukljanjanja uterusa i jajnika
 • bolesti štitne žlezde: nedovoljna ili povećana funkcija štitne žlezde, autoimune upale štitne žlezde (Hashimoto-Struma), struma i ciste štitne žlezde
 • seksualne tegobe: smanjen libido kod žena i muškarca, prerana ejakulacija, poteškoće sa erekcijom
 • ostalo: tegobe sa želudcem posle upotrebe antibiotika, autoimune bolesti, multipla skleroza, diabetes, osteoporoza, hroničan umor, depresije, neuroze, gojaznost

Zanimljivost:

Ovaj napitak je pogodan i za žene i za muškarce i može se koristiti dugoročno, kao zdrav svakodnevni napitak bez nuspojava. Ovaj napitak reguliše hormonsku ravnotežu, takoreći je "Antidot" (protivotrov), ne remeti dejstvo ali minimizira nekoliko nuspojava hormonskih kontracepcijskih sredstva. Iz tog razloga je pogodno uzimati ga za povećanje libida, u klimaksu, kod problema sa menstruacijom, steriliteta, diabetes, smetnje u radu štitne žlezde, Alchajmera, Arterioskleroza, itd. Pošto se ova biljka u Kini ne koristi samo kao lek, već u svakodnevnoj ishrani, njegovo dejstvo je filigrano i povećava se postepeno. Poželjno je ovaj napitak uzimati redovno min. mesec dana. Nema toksično dejstvo,i može se dugoročno uzimati bez predoziranja.

Iz ugla zapadne medicine:

Kineski divlji Yam (Dioscorea opposita) je moćni izvor prirodne hormonske terapije. Sardži dobar holesterol i Diogenin, što je prirodan steroid. Ženske hormone progesteron i estrogen su za život i zdravlje svake žene neophodne. Ta dva hormona se pojavljuju u finoj ravnoteži, dok svaka promena dramatično utiče na zdravlje žene. To se odmah primećuje raznim poteškoćama u ciklusu menstruacije. Takodje je česta "epidemija bolesti štitne žlezde" današnjice usled hormonske neravnoteže, i to ne samo kod žena već i kod male dece. Iz tog razloga bi trebalo svuda gde se uzimaju sintetički hormoni (štitna žlezda, kontracepcija, hormonske substitucije u klimaksu, kortikoide i sl.) takodje uzimati i ove hormone iz prirodnih izvora.

Dejstvo kineskog divljeg Yama:

Normalizuje menstruaciju,stimulira mineralnu gustinu kostiju, podržava funkciju hormona štitne žlezde, deluje kao prirodan anti depresiv, sprečava pretvaranje šećera u masnoću, štiti od nastajanja ciste i kancer dojki, obnavlja dotok kiseonika ćelijama,reguliše krvni pritisak,deluje kao prirodan diuretik, ima smirujuće dejstvo.

Dejstvo iz ugla kineske tradicionalne medicine:

 • jača nedovoljnu esenciju bubrega SHEN JING XU
 • jača nedovoljnu energiju Qi bubrega, pluća i slezine SHEN/FEI/PI QI XU
 • hrani nedovoljni Yin bubrega, pluća i slezine SHEN/FEI/PI YIN XU
 • harmonizira odnos Yin i Yang-a u organizmu YIN/YANG

Pakovanje: 100gr. (biljni sastojak u najvećoj mogućoj koncentraciji 1:5 tj. 1gr biljnih preparata odgovara 5gr svežih biljaka).

Način uzimanja: Preporučena dnevna doza je 4gr jedanput dnevno (1gr je jednako 1 mernoj kašičici koja se nalazi u pakovanju). Može se piti u toku celog dana.

Način pripreme: Preliti sa 2dcl. vrele vode, promešati i piti toplo.

NAPOMENA:

Ne sme se uzimati - deca do 16 godina, trudnice i dojilje, akutni ili hronični proliv, nadimanja, povraćanje, ne treba istovremeno koristiti sa brašnom (npr. kolače i napitak), uvek u razmaku od 2 sata

Svaki uvoz se testira u Švajcarskoj laboratoriji Phytax na prisustvo teških metala (olovo, arsen, bakar, itd.), bakterije (E. Coli, salmonele, ukupan broj bakterija), budj, plesan i aflatoksine. Dodatno se u Českoj testira na 460 vrsta pesticida (4grupe).

* Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru ili terapeutu.

Vlasnik domena www.begea.rs je Begea d.o.o. - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Begea d.o.o. - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Begea d.o.o. - Beograd.